زیبایی و سلامت

با انواع قارچ های خوراکی آشنا شوید!

0
(0)

قارچ‌ها به عنوان یک گروه از سبزیجات، با ویژگی‌های منحصر به فرد خود، به عنوان منابع مهمی از پروتئین شناخته می‌شوند. قارچ‌ها، بدون انجام فتوسنتز، از طریق فرآیند جذب مواد غذایی مورد نیاز خود را از محیط بدست می‌آورند و با ساختار متفاوتی نسبت به حیوانات به عنوان یک گروه جداگانه شناخته می‌شوند. قارچ‌ها، علاوه بر طعم و ارزش غذایی‌شان، یک منبع عالی از فیبر و اسیدهای چرب نااشباع هستند. با وجود اینکه دارای کالری پایینی هستند، اما ارزش غذایی بالایی دارند.

علاوه بر این، قارچ‌ها می‌توانند برای پوست هم مفید باشند. غنی بودن آن‌ها از ویتامین D، سلنیوم و آنتی‌اکسیدان‌ها، به پوست شما کمک می‌کند تا در برابر عوامل مخرب محیطی محافظت شود. در دسته بندی ها، قارچ‌ها به سه دسته قارچ سمی (که برخی از آنها دارای اثرات روانگردانی هستند)، قارچ خوراکی، دارویی و صنعتی تقسیم می‌شوند. در ادامه این مقاله از هم ورک می‌خواهیم به یکی از پراستفاده‌ترین دسته‌های قارچ‌ها، یعنی انواع قارچ‌ خوراکی، بپردازیم.

انواع قارچ خوراکی

قارچ های خوراکی دارای خواص زیادی هستند که در ادامه شما را با انواع قارچ‌های خوراکی آشنا می‌کنیم.

قارچ دکمه ای سفید

اکثر قارچ‌هایی که از فروشگاه می‌خرید از نوع قارچ دکمه ای سفید هستند که در اکثر غذاها استفاده می‌شود. قارچ خوراکی دکمه ای سفید از طعم بهتری نسبت به سایر قارچ‌های خوراکی برخوردار است و از این نظر بین مصرف‌کنندگان محبوب‌تر است. برای طبخ آن کافی است که کمی قارچ خوراکی دکمه ای را تفت دهید یا حتی آن را به صورت خام مصرف کنید.

قارچ دکمه ای سفید

قارچ کرِمینی یا قهوه‌ای ایتالیایی

قارچ‌های کرمینی نژاد قهوه‌ای یکی از نسخه‌های متفاوت از قارچ‌های سفید هستند که سفت‌تر، تیره‌تر و خوش‌طعم‌تری نسبت به قارچ‌های سفید معمولی دارند. این دو نوع قارچ را با هم ترکیب کردن، می‌تواند به غذاهای شما طعم و عطر دلچسبی ببخشد. اما قارچ‌های کرمینی نژاد قهوه‌ای ایتالیایی به خاطر طعم شور و تند شان بیشتر برای طبخ غذاهای شور و تند مورد استفاده قرار می‌گیرند.

قارچ پورتوبلو (Portobello)

قارچ پورتوبلو در واقع نسخه بالغ شده و بزرگتری از قارچ کرمینی است. در آشپزی ایتالیایی قارچ پورتوبلو به عنوان یکی از مواد اصلی محسوب می‌شود که طعم بسیار دلنشینی دارد و می‌توان آن را با گوشت جایگزین کرد. همچنین اگر به دنبال جایگزین مناسب برای کربوهیدرات و نان هستید، می‌توانید از قارچ خوراکی پورتوبلو استفاده کنید.

 قارچ پورتوبلو

قارچ شیتاکه، جنگلی یا بلوطی

این قارچ، به نام شیتاکه، از جمله قارچ‌های بومی آسیای شرقی است که به خصوص در کشور ژاپن مورد استفاده قرار می‌گیرد. کلاه این قارچ به رنگ قهوه‌ای است و زیر آن کمی پیچ می‌خورد. شیتاکه در حالت تازه، طعم و عطری ملایم چوب دارد. از هر دو نوع تازه و خشک این قارچ می‌توانید برای پخت انواع غذاها استفاده کنید و به آشپزی‌تان طعمی منحصر به فرد ببخشید. قارچ شیتاکه به عنوان یک قارچ کم کالری و منبع غنی از مواد معدنی، ویتامین و منابع تقویت کننده سلامت بدن شناخته می‌شود. با مصرف قارچ خوراکی شیتاکه، می‌توانید در برابر سلطان و التهابات از بدن شما محافظت کند.

شیتاکه به عنوان یکی از غذاهای گیاهی است که طعم و طراوتی خاص به آن‌ها می‌بخشد. این قارچ معمولاً در بازارهای آسیای شرقی به صورت خشک شده موجود است و برای استفاده‌ی آسان فقط کافی است که قبل از استفاده، آن‌ها را در آب داغ خیس کنید. شیتاکه‌ها به عنوان یک انتخاب عالی برای غذاهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. شما می‌توانید این قارچ خوش‌طعم را در املت، پاستا، سوپ و نودل‌ها به کار ببرید.

قارچ صدفی (Oyster)

قارچ‌های صدفی، در طبیعت بیشتر در کنار درختان رشد می‌کنند. اما قارچ خوراکی صدفی معمولا به صورت کشت شده، تهیه میشوند و در اختیار فروشگاه‌ها قرار می‌گیرد. این قارچ‌ها ظاهری سفید و نازک دارند و زیر چترشان شکلی فنری دارند. در واقع، قارچ‌های صدفی اولین بار در طول جنگ جهانی اول به عنوان یک ماده غذایی به بسته‌های جیره‌ی غذایی اضافه شدند.

قارچ پورسینی (Porcini)

از بین تمام انواع قارچ‌های خوراکی، قارچ پورسینی (Porcini) به لحاظ طعم بی‌نظیرش شناخته می‌شود. عطر و طعمی استثنایی که در کنار بافت صاف و چوبی این قارچ یافت می‌شود، آن را به یکی از قارچ‌های خاص و بی‌نظیر تبدیل کرده است. استفاده گسترده از آن در آشپزی ایتالیایی و فرانسوی نشان از محبوبیت ویژه آن در این کشورها دارد و به عنوان یکی از مهمترین اجزا در بسیاری از غذاها استفاده می‌شود.

قارچ پورسینی

همچنین می‌توانید این قارچ را به صورت تفت داده، به عنوان غذای جانبی نیز سرو کنید. برای به دست آوردن بهترین طعم از این قارچ، قبل از آشپزی، آن را کمی در آب داغ خیس کرده و سپس با اضافه کردن آن به خورشت‌ها، طعم بی‌نظیری را تجربه کنید.

قارچ مورل (Morel)

کلاهک لانه‌زنبوری و ظاهر متفاوت این قارچ، آن را به یکی از خاص‌ترین و ارزشمندترین قارچ‌های جهان تبدیل کرده است. اما توجه داشته باشید که هرگز نباید این قارچ را به صورت خام مصرف کنید، زیرا فقط با پخته شدن، سموم طبیعی آن خنثی می‌شود و از خطرات آن جلوگیری می‌کنید.

مهم ترین نکات برای نگهداری از قارچ

وقتی قارچ‌ها را به خانه می‌آورید، باید آن‌ها را به دقت بشویید تا کثیفی ظاهری از روی آن‌ها پاک شود. اما باید به این نکته توجه داشته باشید که قارچ‌ها را مانند میوه‌ها و سبزی‌ها نشویید و در یخچال نگهداری نکنید. بهتر است هر زمانی که تصمیم به مصرف قارچ‌ها می‌گیرید، آن‌ها را بشویید تا از خراب شدن جلوگیری کنید.

قارچ‌ها دارای رطوبت بالایی هستند که بسیار سریع فاسد میشوند، بنابراین بهتر است که آن را در ظرف مناسب قرار دهید که هوا در آن جریان دارد. برای اینکه قارچ‌ها بهتر نگهداری شوند، باید در دستمال کاغذی بپیچید و سپس در کیسه کاغذی قرار دهید و در کیسه بسته نباشد. اگر قارچ‌ها به درستی نگهداری شوند، می‌توانند تا چند روز در یخچال سالم باقی بمانند. همچنین می‌توانید آن‌ها را بشویید و خرد کرده یا به صورت کامل در فریزر قرار دهید تا ماندگاری‌شان افزایش یابد.

آنچه در این مقاله خواندید

با وجود بیش از ۱۴ هزار گونه قارچ شناخته شده، تنها تعداد محدودی از آن‌ها قابل خوردن هستند. از این تعداد، تنها ۱۰ نوع قارچ خوراکی در بین مردم محبوبیت دارند. قارچ‌ها منابع عالی از پروتئین، ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف هستند. مصرف آن‌ها می‌تواند به بهبود سلامتی کمک کرده و طعم غذاها را بهبود بخشد.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین رای 0 / 5. تعداد رای: 0

هنور رای ثبت نشده است.

حدیث رباط میلی

من حدیث رباط میلی مترجم متون تخصصی در زمینه های مختلف از جمله زیبایی و سلامت هستم. تجربه حدود 4 سال در زمینه تولید محتوا و ترجمه مطالب به صورت حرفه ای تخصص دارم و در این زمینه فعالیت می‌کنم. علاقه‌مند به پیگیری جدیدترین رویدادها و اخبار در زمینه‌ها مختلف هستم و اقدام به ترجمه و ارائه آنها به شما می‌کنم. در صورتی که محتوای من را خواندید، خوشحال می‌شوم تا نظرات ارزشمندتان را با من اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *